1

SMK LABUAN JOHAN PROGRAM K3P

Labuan, 11 September – SMK Labuan telah merangkul Johan dalam Karnival Kelab Program Pelancongan Pelajar (K3P) Peringkat Wilayah Persekutuan Labuan yang diadakan pada 9 hingga 10 September 2023 lalu.

Karnival tahunan anjuran Pejabat Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya W.P Labuan telah diadakan di Palm Beach Resort & Spa, Labuan disertai oleh semua sekolah menengah di Wilayah Persekutuan Labuan.

SMK Labuan telah diwakili oleh empat murid yang ketuai oleh Adik Muhammad Adam bin Sufian. Turut menganggotai pasukan ialah Muhammad Fairuz Bin Herman, Nursyafiqah Aren Binti Barhama dan Eva Dylvia Henry (4C)

Menurut guru pembimbing, Puan Norul Syamila Binti Azizi, pasukan SMK Labuan menunjukkan pencapaian memberangsangkan dalam pembentangan pembangunan pakej Pelancongan bertajuk “Tourism Across Generation”.

“Murid-murid ini layak bertanding mewakili Labuan ke peringkat Kebangsaan yang akan dijadualkan pada 18-21 Oktober 2023 di Pulau Pinang” katanya lagi.

Hadiah-hadiah pertandingan telah disampaikan oleh Encik Rosli bin Mat Jinun, Penolong Pegawai Tadbir Tinggi, Pejabat Pelancongan, Seni dan Budaya W. P. Labuan.

Berita Oleh : SMK Labuan