1

NICOLE JUARA PIDATO LABUAN

Labuan, 25 Sept – Adik Nicole Grace Wong, murid tingkatan 4 Sekolah Menengah Kebangsaan Labuan, telah dinobatkan sebagai juara Pertandingan Pidato 2023 peringkat negeri bagi kategori menengah atas yang telah diadakan Dewan Sekolah Menengah Sains Labuan pada Khamis lalu.

Pertandingan bertemakan Sukan, Pendidikan dan Teknologi ini adalah anjuran Jabatan Pendidikan W. P Labuan telah disertai oleh 11 buah sekolah menengah di Labuan.

Dengan tajuk pidato ‘Pendidikan Cemerlang, Negara Terbilang’, adik Nicole telah mempamerkan keyakinan yang tinggi dengan hujah-hujah mantap telah berjaya menewaskan 10 peserta lain.

“Saya bersyukur kerana usaha dan persiapan yang saya lakukan selama ini terbalas. Terima kasih juga diucapkan kepada Cikgu Hastiah dan Cikgu Suzana yang telah berusaha membimbing saya hingga mencapai kejayaan bermakna ini” kata Adik Nicole yang juga seorang pengawas sekolah.

Dengan kejayaan ini, adik Nicole membawa pulang sebuah trofi dan sijil kemenangan. Selain itu adik Nicole juga akan mewakili W. P Labuan ke pertandingan peringkat kebangsaan di Selangor pada November depan.

Selain itu, seorang lagi peserta SMK Labuan, adik Annisa binti Mohd Jamali berjaya mendapat tempat ketiga kategori Menengah Rendah.

Hadiah-hadiah kemenangan telah disampaikan oleh Penolong Kanan Pentadbiran, SM Sains Labuan, Ustaz Nik Afandi bin Nik Mahmud yang mewakili Pengarah Pendidikan W.P Labuan.

Berita Oleh : SMK Labuan