Bakat Pemain Boling Padang SMK Pantai Cemerlang

Encik Ismail bersama johan Nur Aimieeya (2 dari kiri), naib johan Nur Farah Faizah (kiri) dan tempat ketiga Nur Khairunnisa (kanan)

Labuan, 16 Januari – Pemain-pemain boling padang SMK Pantai telah menunjukkan prestasi cemerlang dalam beberapa kejohanan peringkat kebangsaan dan peringkat WP Labuan.

Nur Aimileeya Ismail murid tingkatan dua SMK Pantai merupakan pemenang pingat emas kategori Women Fours Kejohanan SUKMA 2022.

Baru-baru ini pada 1 Januari 2023 Nur Aimileeya bersama pasukannya telah berjaya menjadi johan dalam Kejohanan Lawn Bowls Open Triples yang berlangsung di Arena Boling Padang WP Labuan dan memenangi hadiah RM6000.00.

Sementara itu Nur Farah Faizah binti Roziman murid tingkatan satu SMK Pantai muncul sebagai naib johan kejohanan tersebut bersama pasukannya iaitu abang dan kakaknya dan memenangi hadiah RM4000.00.

Tempat ketiga juga dimenangi oleh Nur Khairunnisa murid tingkatan 4 SMK Pantai bersama pasukannya dan memenangi RM2000.00.

Pihak sekolah akan terus memberi sokongan dan dorongan agar lebih ramai murid SMK Pantai menyertai dan menunjukkan prestasi cemerlang dalam permainan boling padang. Kerjasama dan sokongan ibu bapa juga merupakan faktor utama kejayaan murid-murid berkenaan.

Semoga kejayaan murid-murid ini akan membantu WP Labuan mencapai kejayaan dalam sukan boling padang peringkat kebangsaan dan berharap suatu hari nanti ada di antara murid-murid ini yang akan mewakili Malaysia dalam kejohanan boling padang peringkat antarabangsa.

Berita Oleh : SMK pantai

Nur Farah Faizah (3 dari kiri) bersama pasukannya dan pasukan lawan.
Nur Khairunnisa (tengah) bersama rakan sepasukan

Loading

image_pdfimage_print