YPM sampaikan sumbangan ‘Back to School’

Labuan, 22 Mac 2023 – Yayasan Pelajaran Mara (YPM) telah menyampaikan bantuan ‘Back to School’ kepada seramai 150 murid sekolah rendah dan menengah di Wilayah Persekutuan Labuan, kelmarin.

Majlis yang telah diadakan di Dewan Mutiara, SMK Labuan dihadiri oleh Pengetua, Guru Besar sekolah-sekolah Wilayah dan wakil-wakil murid penerima.

Menurut penyelaras bantuan yang juga Penolong Pengarah Sektor Pembangunan Murid, Puan Kamilah binti Mohd Saidi, majlis ini diadakan sebagai tanda sokongan komuniti dalam membantu murid-murid yang kurang berkemampuan untuk meringankan beban dalam membuat persiapan awal persekolahan.

Yayasan Pelajaran Mara telah diwakili oleh Encik Mohd Asraf bin Mat Dahari, Pegawai Perhubungan Pendidikan Negeri Wilayah Persekutuan.

Beliau berharap para penerima menggunakan bantuan sebaik mungkin mengikut keperluan persekolahan.

“Terima kasih kepada JPWPL yang telah membantu YPM dalam mengagihkan bantuan kepada murid-murid yang layak” Encik Mohd Asraf

Selain bantuan BTS, YPM turut memberi bantuan dalam pelbagai bentuk untuk murid-murid yang memerlukan dalam pembelajaran.

Encik Yahya bin Ahmad Puteh, Timbalan Pengarah Pendidikan, Sektor Pembelajaran telah hadir mewakili Pengarah Pendidikan W. P. Labuan.

Dalam ucapannya, Encik Yahya mengucapkan terima kasih atas sumbangan YPM membantu meringankan beban keluarga dalam memulakan sesi persekolahan.

“Saya berharap agar bantuan berupa baucar ini dimanfaat sebaik-baiknya untuk pembelajaran oleh 150 murid terpilih”. Encik Yahya

Penebusan baucar boleh dibuat kepada pembekal yang dilantik iaitu Rizqent Niaga.

Turut hadir dalam majlis tersebut ialah Timbalan Pengarah Sektor Pembangunan Murid, Encik Awang Marten bin Hj. Abdul Rahman, YDP MPSM, Encik Ismail bin Abdullah dan Pengerusi KOPELL, Encik Mazri bin Mohamed Yunus.

Berita Oleh : Sektor Pembangunan Murid

Loading

image_pdfimage_print