AKTIVITI MENARIK DISUSUN SEMPENA MINGGU HARI GURU SK BUKIT KALLAM 2023

Majlis dirasmikan oleh Encik Sajali @ Sazalee Hj Dinin, Guru Besar SK Bukit Kallam

Saban tahun, Hari Guru akan disambut pada 16 Mei setiap tahun bagi menghargai pengorbanan guru-guru dalam mendidik anak bangsa. Justeru itu, Persatuan Ibu Bapa dan Guru dengan kerjasama Teacher’s and Non Teacher’s Club (TnT)SK Bukit Kallam menganjurkan Minggu Sambutan Hari Guru Tahun 2023

Minggu Hari Guru dimulakan dengan Majlis Perasmian yang disempurnakan oleh Encik Sajali @ Sazalee Bin Haji Dinin selaku Guru Besar. Semasa majlis tersebut, dimulakan dengan bacaan perutusan Hari Guru oleh Ketua Pengarah Pendidikan Malaysia dan Menteri Pendidikan. Bukan itu sahaja, lafaz ikrar guru dan nyanyian lagu Kami Guru Malaysia juga diselitkan.

Bagi memeriahkan majlis,terdapat dua persembahan daripada murid iaitu Deklamasi Sajak dan Poem Recitation yang dalam masa yang sama menyokong Highly Immersive Programme.

Pada sebelah petang pula diadakan aktiviti Senam Zumba, diteruskan dengan Sukaneka dan Perlawanan Bola Jaring yang menyaksikan empat buah rumah sukan yang diwakili oleh Guru dan AKP.

Minggu Hari Guru ini juga akan menyaksikan semua guru akan diundi oleh anak murid untuk Anugerah Hari Guru, seterusnya lawatan ke rumah guru bersara dan juga Majlis Jamuan Makan Hari Guru sebagai penutup program ini.

Lafaz ikrar guru
 
Senam zumba yang dianjurkan oleh Panitia Pendidikan Jasmani & Kesihatan
Pelbagai permainan yang dipertandingkan dalam Sukaneka
Perlawanan bola jaring yang menyaksikan Rumah Helang menjadi Johan

Loading

image_pdfimage_print