PROGRAM PERJUMPAAN SIDANG PERTAMA – RANCANGAN PENDIDIKAN INDIVIDU (RPI)  MURID BERKEPERLUAN PENDIDIKAN KHAS (MBPK) PPKI SMK MUTIARA W.P.LABUAN.

Labuan ,  6  JUN 2023 bertempat di Dewan Semarak Sekolah Sains Sukan SMK Mutiara  – Sejajar dengan Sekolah Transformasi telah dilaksanakan satu program perjumpaan sidang pertama bagi Rancangan Pendidikan Individu (RPI). Seramai 80 orang ibubapa Murid berkeperluan Pendidikan Khas (MBPK )telah hadir .

Gambar bersama ibubapa MBPK Baju  Kuning Penolong Kanan Pendidikan Khas Roslaniah Zainal Disebelah kiri kemeja kelabu dan bertali leher Pengetua Ag. Rozlan Bin Manan.

Program ini dimulakan dengan ucapan pengenalan daripada Ag.Rozlan Bin Manan Pengetua SSN SMK Mutiara. Seterusnya Ucapan dan penerangan Program RPI oleh Roslaniah Zainal Penolong Kanak Pendidikan Khas SSN SMK Mutiara.

Sesi Penerangan Program RPI  oleh Penolong Kanan Pendidikan Khas Roslaniah Zainal

Secara Ringkasnya Rancangan Pendidikan Individu (RPI) adalah satu dokumen bertulis. Ia dirancang khusus untuk seseorang MBPK. Ia juga dibentuk bertujuan mendokumentasikan segala pengubahsuaian dan penerapan ke atas program pembelajaran dengan kebenaran dan kerjasama ibubapa MBPK. RPI berfungsi sebagai satu alat atau instrument untuk menentukan kerjasama dan kolaborasi antara sekolah, ibubapa MBPK dan jika perlu pegawai pendidikan dan individu dari agensi khidmat sokongan lain.

Ucapan Kata Aluan dan pengenalan Ringkas Program RPI oleh Pengetua SSN SMK Mutiara Ag.Rozlan bin Manan
Sesi Perbincangan oleh Cikgu Khairul bagi menentukan perancangan dan penilaian seseorang MBPK bersama salah seorang  penjaga MBPK

Selesai Ucapan Ibubapa bersama guru berbincang dalam menentukan perancangan, penilaian dan pencapaian satu huraian berhubung dengan perkhidmatan yang diperlukan oleh MBPK.

Majlis berjalan dengan lancar dan berakhir pada jam 4.30 petang.

Loading

image_pdfimage_print