10 GURU DAN SEORANG PKP SMK LABUAN TERIMA APC 2022

Labuan, 11 September – Seramai 10 guru dan seorang Pegawai Khidmat Pelaksana (PKP) SMK Labuan menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) bagi tahun perkhidmatan 2022 pada Sabtu lalu. Mereka adalah sebahagian daripada 121 penerima APC pelbagai kategori pada tahun ini.

Majlis bertemakan “Perkhidmatan Cemerlang Teras Malaysia Madani” telah dianjurkan oleh Jabatan Pendidikan W.P Labuan di salah sebuah hotel terkenal pusat bandar.

Kira-kira 200 telah hadir dalam majlis tersebut terdiri daripada penerima APC , pegawai-pegawai jabatan pendidikan, para pengetua dan guru besar serta pihak media.

Encik Wan Hasyim bin Wan Rahim, Timbalan Ketua Setiausaha, Bahagian Perancangan dan Pembangunan, KPM telah hadir merasmikan majlis tersebut.

Dalam ucapannya, Encik Wan Hasyim mengucapkan tahniah atas budaya kecemerlangan yang telah ditunjukkan dalam merealisasikan misi dan visi KPM.

“Saya berharap agar anugerah ini menjadi pencetus inspirasi kepada perkhidmatan yang lebih cemerlang. Budaya kerja cemerlang ini wajar dikongsi dan ditingkatkan sejajar aspirasi Malaysia Madani” kata beliau lagi yang mewakili Ketua Setiausaha KPM, Dato’ Indera Nasarudin bin Mohd Zawawi.

Sembilan guru SMK Labuan yang menerima APC 2021 ialah Puan Jamaliah Razali, Puan Cheah Siew Ling, Encik Cheah Teong Aik, Puan Norsiah Nasip dan Puan Nor Azura Darus.

Selain itu, Puan Teo Lyh Ping, Encik Jailani Su, Puan Nurul Hatusyima Tahang, Encik Danny Alvin Lim, Puan Seri Kandi Muali dan Puan Ruslina Rosli turut terpilih.

Pengetua SMK Labuan, Encik Mohd Nizam bin Yasim turut hadir meraikan kejayaan guru-guru SMK Labuan yang memperoleh APC pada tahun 2022.

Beliau mengucapkan tahniah atas kejayaan mereka dan berharap mereka terus cemerlang menggalas amanah, memikul tanggungjawab bersama-sama meletakkan SMK Labuan sebaris dengan sekolah-sekolah hebat yang lain.

Turut hadir ialah Pengarah Pendidikan W.P Labuan, Encik Yusup bin Haji Mohamad, Timbalan Pengarah Sektor Pembelajaran, Encik Yahya bin Ahmad Puteh, Timbalan Pengarah Sektor Pengurusan Sekolah, Encik Sawal Salleh dan Timbalan Pengarah Sektor Perancangan, Puan Noraini binti Sabudin.

Berita Oleh : SMK Labuan

Loading

image_pdfimage_print