Kejohanan Bola Tampar, Anggota Kumpulan Pelaksana (AKP) Piala Pengarah Pendidikan, Jabatan Pendidikan W.P Labuan

Kejohanan Bola Tampar, Anggota Kumpulan Pelaksana (AKP) Piala Pengarah Pendidikan, Jabatan Pendidikan W.P Labuan telah berlangsung pada 18 November 2023 bertempat di Gelanggang Serbaguna Terbuka Berbumbung (GSTB) SK Bukit Kallam W.P Labuan.

Tujuan Kejohanan ini dilaksanakan adalah membudayakan amalan hidup sihat dengan aktiviti bersukan disamping merapatkan silaturahim dikalangan Anggota Kumpulan Pelaksana (AKP).

Seramai 6 pasukan telah bertanding dalam kejohanan ini iaitu D Alpha VT, Sapurata VT, Barkoba, Chickadees, Raduu VC dan Gorgon. Peserta disetiap kumpulan adalah terdiri dari  AKP sekolah rendah, Sekolah menengah, SM Sains, Kolej Vokasional dan juga AKP yang berada di Jabatan Pendidikan W.P Labuan.

Johan bagi Pertandingan ini adalah kumpulan Sapurata VT, Naib Johan kumpulan D Alpha VT dan Tempat Ketiga adalah kumpulan Gorgon, Majlis Penutupan dan Penyampaian Hadiah disempurnakan oleh Yang Berusaha Encik Ag Marten bin Datuk Hj Abdul Rahman, Timbalan Pengarah, Sektor Pembangunan Murid JPWP Labuan mewakili Pengarah Pendidikan. Turut hadir di Kejohanan ini adalah Encik Ismail bin Mohd Yaakub, Pegawai Akauntan, Sektor Pengurusan JPWP Labuan.

Tahniah kepada Penyelaras Karnival Sukan Anggota Kumpulan Pelaksana (AKP) Encik Laidin bin Saipin dari SK Patau-Patau W.P Labuan dan Penganjur Kejohanan bagi Kejohanan bola tampar iaitu Encik Rizwan bin Sumon (SK Bebuloh) dan Cik Chin Jin Hung (SK Patau-Patau)

Sebagai makluman kejohanan seterusnya adalah Kejohanan Badminton Anggota Kumpulan Pelaksana (AKP), Piala Pengarah Pendidikan yang akan diadakan pada 02 Disember 2023.

 

Antara Warga Anggota Khidmat Pelaksana yang menyertai Kejohanan Bola Tampar pada kali ini.

Penyampaian Cenderhati daripada Pengelola Kejohanan

Johan : Kumpulan Sapurata VT

Naib Johan Kumpulan D Alpha VT

Ketiga: Kumpulan Gorgon

Kumpulan Raduu VC

Kumpulan Chickadees

Kumpulan Barkoba

Loading

image_pdfimage_print