MAJLIS BERBUKA PUASA ERATKAN SILATURAHIM

 

Labuan, 19 Mac 2024 -Tuan Haji Abidin Haji Marjan, Pengarah Pendidikan Jabatan Pendidikan WP Labuan hadir bersama-sama beberapa warga Jabatan Pendidikan ke majlis berbuka puasa bersama Datuk Wong Kii Yii anjuran Warga Tadika Chi Hwa petang semalam. Majlis berbuka puasa pada 8 ramadhan ini diadakan di Fisherman’s Wharf, Paragon. 

Antara warga Jabatan Pendidikan yang hadir termasuklah Timbalan Pengarah Pendidikan Sektor Pembelajaran, Encik Yahya bin Ahmad Puteh, Ketua Penolong Pengarah Sektor Insfrastruktur dan Perolehan, Encik Arfian Julian, Ir. Bong Kim Fatt(Jurutera SPI), Puan Zailiana binti Zainol, Penolong Pengarah Sektor Perancangan, Encik Arraqib bin Al Kassim, Penolong Pengarah Sektor Infrastruktur & Perolehan dan Tuan Haji Razak. Majlis berbuka puasa tersebut juga dihadiri oleh lebih 15 orang warga Tadika Chi Hwa.

Hubungan dua institusi ini menunjukkan keakraban dan perpaduan yang erat. Tuan Haji Abidin juga berharap dengan hubungan dua hala ini ianya dapat mengeratkan lagi kolaboratif antara satu sama lain. Beliau juga percaya, hubungan ini mampu memberi impak positif terhadap kedua institusi, malah menunjukkan budaya yang boleh dicontohi oleh mana-mana pihak terutamanya di bulan yang mulia ini. Sememangnya, kemenjadian murid dan mutu kerja menjadi keutamaan, namun hubungan yang baik terhadap mana-mana institusi pendidikan sama ada sekolah rendah dan menengah juga menjadi faktor penting dan perlu dititikberatkan bersama.

Sebelum berangkat balik, Tuan Haji Abidin sempat beramah mesra bersama semua yang hadir sebelum sesi fotografi. Beliau menzahirkan ucapan terima-kasih atas kesudian menjemput warga Jabatan Pendidikan untuk bersama-sama dalam majlis berbuka puasa tersebut.

 

Loading

image_pdfimage_print