Majlis Perhimpunan Bulanan JPWPL bagi bulan Mac 2018

Encik Raisin Saidin (tengah) bersama murid-murid SK Bukit Kalam dan Guru Pengiring serta Pegawai JPWPL

Labuan, 29 Mac – Majlis Perhimpunan Bulanan Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan bagi bulan Mac 2018 telah diadakan di Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri WP Labuan, hari ini.

Majlis diserikan dengan persembahan Lagu Rasmi Sekolah oleh murid-murid dan guru-guru SK Bukit Kalam serta persembahan nasyid dari pelajar-pelajar SMK Mutiara.

Dalam amanat Pengarah Pendidikan JPWPL, Encik Raisin Saidin berkata perhimpunan seumpama ini memberi ruang dan peluang kepada murid-murid menonjolkan bakat serta potensi diri.

Murid dapat mengalami sendiri dengan mempersembahkan bakat mereka di hadapan khalayak ramai. Ini merupakan satu pembelajaran dan pengalamian dalam diri murid-murid.

Dua orang guru yang bersara turut diraikan iaitu Tuan Haji Jahar bin Mulok, Penyelia Unit Kebajikan Dan Kesihatan Murid, Sektor Pengurusan Pembangunan Kemanusiaan dan Guru SK Pekan Dua, Puan Hajjah Supiyah bt Razali.

Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan juga telah mengadakan pertandingan keceriaan bilik darjah peringkat sekolah-sekolah Wilayah Persekutuan Labuan.

Sekolah Menengah St Anthony dan Sekolah Kluster Kecemerlangan SK Rancha-Rancha telah diistiharkan sebagai pemenang bilik darjah secara keseluruhan bagi bulan Mac 2018.

Sementara Anugerah Khas Pengarah bagi bulan Jun telah diberikan kepada Puan Norismah Ab Moin, Ketua Sektor Pengurusan Akademik dan Puan Chan Kwi Fong, Pengetua SM St Anne di atas kecemerlangan pencapaian akademik peringkat Wilayah Persekutuan Labuan.

Majlis diakhiri dengan nyanyian Lagu Rasmi Sekolah SMK Labuan.

 

image_pdfimage_print