SK Patau-Patau dan SK Membedai Tandangani Persefahaman Program Jaringan Sekolah

Labuan,4 Okt – Sekolah Kebangsaan Patau-Patau dan Sekolah Kebangsaan Membedai menandatangani Persefahaman Program Jaringan Sekolah ke arah mewujudkan kerjasama dalam bidang sosial, sukan, kebudayaan dan etos sekolah.

Program persefahaman itu ditandatangani bersama Guru Besar SK. Patau-Patau, Encik Abd. Rahman Salim dan Guru Besar SK. Membedai, Ustaz Mohd Farihi Ab. Halim, di Bilik Mesyuarat SK. Patau-Patau.

Menurut Guru Besar SK. Membedai, Ustaz Mohd Farihi Ab. Halim, program itu bakal dilaksanakan oleh Jawatankuasa Perpaduan di bawah seliaan Penolong Kanan Hal Ehwal Murid (HEM).

Tambahnya lagi, program itu juga bertujuan mewujudkan hubungan erat antara murid dan guru, selain merupakan perkongsian pintar dalam Pengajaran Dan Pembelajaran antara dua buah sekolah.

Sempena menandatangani program persefahaman itu, Guru Besar Sk. Patau-Patau, Encik Abd. Rahman Salim turut menyampaikan taklimat berkenaan aktiviti perpaduan antara dua buah sekolah. Turut hadir Penolong Kanan Pentadbiran (PK1) dan Penolong Kanan HEM kedua-dua buah sekolah.

image_pdfimage_print