SMK Labuan, Karnival Kokurikulum Tingkatan 6 Kebangsaan 2018

Labuan, 10 Okt – Kementerian Pendidikan Malaysia di bawah kelolaan Jabatan Pendidikan Selangor telah mengadakan Karnival Kokurikulum Tingkatan 6 Kebangsaan 2018 pada 3hb hingga 5hb Oktober 2018 bertempat di Kem Bina Semangat Kuala Kubu Bharu, Hulu Selangor, Selangor Darul Ehsan.

Matlamat program ialah mendedahkan pelajar Tingkatan 6 dengan pelbagai aktiviti berpersatuan, riadah dan bersukan.

Pelajar juga dapat menimba pelbagai teknik orienteering, persiapan diri, bekerjasama dan beriadah di samping mendedahkan dengan semangat persaingan, bekerjasama, bercita-cita dan berdedikasi semasa menjalani aktiviti-aktiviti yang dianjurkan semasa karnival ini berlangsung.

Pengucapan Awam sempena karnival Kokurikulum Tingkatan Enam

8 orang pelajar dan 2 orang guru pengiring telah menyertai karnival ini melibatkan 12 buah negeri.

Kontinjen Wilayah Persekutuan Labuan telah memenangi naib johan untuk aktiviti eksplorace dan tempat ketiga dalam pertandingan pengucapan awam.

Turut diadakan Khidmat Masyarakat di Rumah Ehsan, Kuala Kubu Bharu.

Antara aktiviti sempena karnival kokurikulum Tingkatan Enam

Guru Pengiring Ustaz Jailani Muda dan Puan Rosnanih Amat. Manakala pelajar yang terlibat ialah Ihram Zulhilmi Bin Md. Johan,  Nurul Khomsah Hasanah Binti Samad, Md. Azuan Bin Isack, Mcolsen Harry, Shahrulnizam Bin Azman, NorlailaBinti Hasyim, Nurul Syazrinah Binti Samoen, Ctresha Avila Eivelyiana Cliff.

Majlis Penutupan telah dirasmikan oleh Encik Rozman Bin Baharudin, Pegawai Kementerian Pendidikan Malaysia.

Berita Oleh :  Encik Ismail Abdullah, Pengetua SMK Labuan

image_pdfimage_print