SMK Labuan Raih 3 Anugerah Sempena Majlis Apresiasi PIBK WP Labuan 2018

Encik Raisin Saidin menyampaikan Anugerah Ikon PIBK Dalam Pembangunan Kokurikulum kepada Encik Ismail Abdullah

Labuan, 28 Nov – SMK Labuan telah meraih tiga anugerah sempena Majlis Pelibatan Ibu Bapa dan Komuniti (PIBK) Peringkat Wilayah Persekutuan Labuan 2018 pada 23 November 2018 di salah sebuah hotel di Labuan.

Tiga anugerah yang diraih oleh SMK Labuan ialah Anugerah Ikon PIBK Dalam Pembangunan Kokurikulum Sekolah Menengah, Anugerah Pengurusan PIBG Cemerlang Sekolah Menengah dan Anugerah Khas PIBK (Program PIBK Terbaik 2018).

Menurut Pengetua SMK Labuan, Encik Ismail Abdullah, kemenangan ini adalah hasil daripada komitmen semua pihak sama ada guru, ibu bapa dan komuniti yang secara sukarela menyumbang kewangan dan tenaga menjayakan aktiviti-aktiviti sekolah.

Harapan agar pengurusan PIBG dan aktiviti PIBK akan lebih terancang dan teratur. Pelan Strategik SMK Labuan 2019-2025 telah meletakkan Hubungan Komuniti sebagai Matlamat Strategik yang keempat. Ini akan memperkasakan pengurusan PIBG dan memantapkan lagi aspek pelibatan komuniti. katanya.

PIBG dan PIBK diyakini akan membawa impak besar kepada kemenjadian murid-murid SMK Labuan jika pelibatan ibu bapa dan komuniti lebih menyeluruh.

Tetamu kehormat yang hadir pada malam tersebut YB Datuk Rozman bin Datuk Hj Isli, Ahli Parlimen Labuan dan Encik Raisin bin Saidin, Pengarah Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Labuan.

Turut hadirĀ Puan Maimoon binti Matnoh, Ketua Sektor Pengurusan Sekolah dan Puan Norismah binti Abd Moin, Ketua Sektor Pengurusan Akademik.

Loading

image_pdfimage_print