Murid PPKI SMK Lajau Terima Sumbangan Daripada Industrial And Commercial Bank Of China (Malaysia) Bhd

Pengetua SMK Lajau Encik Jamatin, CEO ICBC, Mr. Wang Qiang , Penolong Kanan Pendidikan Khas, Pn Noraini bersama pelajar dengan sumbangan dari ICBC.

Bank Perdagangan dan Perindustrian China (ICBC) Cawangan Labuan terus menunaikan tanggung jawab sosial kepada murid sekolah, khususnya murid berkeperluan khas di PPKI SMK Lajau dengan memberikan sumbangan sebuah kitchen mixer berjenama Electrolux.

PPKI SMK Lajau bertuah menerima sumbangan tersebut memandangkan sekolah menawarkan Kursus Pembuatan Roti dan Pembuatan Pastri yang sememangnya memerlukan penggunaan mixer bagi menjalankan serta memudahcara aktiviti pengajaran dan pembelajaran (PdPc) di dalam bengkel, khususnya aktiviti amali.

Dengan adanya sumbangan tersebut, PPKI SMK Lajau secara tidak langsung dapat mendedahkan aktiviti keusahawanan dalam kalangan murid berkeperluan khas dengan penggunaan sepenuhnya sumbangan mixer tersebut bagi menghasilkan produk jualan roti dan jualan pastri.

Majlis penyerahan sumbangan telah berlangsung pada 31 Januari 2019 dan telah disampaikan sendiri oleh rombongan daripada Bank Perdagangan dan Perindustrian China (ICBC) ke SMK Lajau yang diketuai oleh CEO, Mr. Wang Qiang kepada Tuan Pengetua SMK Lajau, Encik Mohd Jamatin bin Abd Latip diiringi oleh Penolong Kanan PPKI SMK Lajau, Puan Noraini Hj Sabuddin.

Turut hadir bersama-sama ialah Mr. Lim Kok Fuat selaku Deputy CEO dan Assistant CEO iaitu Mr. Xiao Jing.

Pengetua dan Penolong Kanan PK PPKI menyambut ketibaan CEO ICBC Mr Wang Qiang dan rombongan

Encik Mohd Jamatin amat mengalu-alukan dan berbesar hati menerima sumbangan seperti ini bagi melengkapkan keperluan murid-murid di sekolah khususnya murid berkeperluan khas bagi menjamin keberkesanan pengajaran dan pembelajaran di dalam kelas.

Selain penyampaian sumbangan berkenaan, majlis penyerahan ini turut diselitkan dengan persembahan angklung daripada 27 orang murid PPKI SMK Lajau kepada tetamu yang hadir dan sedikit cenderahati daripada PPKI SMK Lajau berupa homemade biscuits daripada murid-murid PPKI kepada pihak ICBC.

Berita Oleh : SMK Lajau

Loading

image_pdfimage_print