Mesyuarat Agung Tahunan PIBG SMK Lajau Penghubung Silaturrahim

AJK PIBG SMK Lajau yang baharu sesi 2019/2020

Labuan : Mesyuarat Agung Tahunan PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Lajau kali ke-18 tahun 2019 berjalan dengan lancar mengikut agenda yang telah ditetapkan.

Tepat jam 7.30 pagi ibu bapa telah membuat pendaftaran di luar Dewan Mini, SMK Lajau mengikut kelas anak masing-masing.

Pada masa yang sama, kutipan sumbangan satu rim kertas A4 bagi satu keluarga turut berlangsung. Sebanyak 86 rim kertas A4 yang telah disumbangkan oleh ibu bapa.

Sementara menunggu ketibaan perasmi, penyampaian sijil kepada penceramah dan cabutan bertuah sesi pertama berlangsung dan disampaikan oleh Penolong Kanan PPKI iaitu Puan Noraini Hj. Sabudin.

Bermula jam 8.00 pagi, pengisian ceramah daripada Unit Pengurusan Farmasi, Jabatan Kesihatan Labuan iaitu Cik Wan Amira Atiqah bin Wan Omar dengan ceramah yang bertajuk “Kenali Ubat Anda”.

Tepat jam 9.30 pagi, ketibaan perasmi Datuk Rozman Bin Datuk Hj. Isli telah disambut oleh pengetua SMK Lajau beserta tetamu jemputan yang lain .

Seterusnya, sesi ceramah yang kedua daripada Unit Psikiatri Dan Kesihatan Mental , Hospital Labuan iaitu Dr. Ng Boon Seng.

Ceramah kesihatan oleh Dr. Ng Boon Seng

Sebaik ketibaan Yang Berhormat di dalam Dewan Mini, SMK Lajau, nyanyian lagu Negaraku dan lagu Wilayah Maju dan Sejahtera berkumandang. Kemudian, iringan doa oleh Ustaz Muhd Zuraihi bin Razali. 

Ucapan pertama daripada YDP PIBG SMK Lajau bagi sesi 2018/2019 Iaitu Encik Tapa Bin Jani, diikuti ucapan Pengetua SMK Lajau Encik Mohd Jamatin Bin Abd Latip.

Ucapan akhir, ucapan perasmian yang dinanti-nantikan daripada Yang  Berhormat Datuk Rozman Bin Datuk Hj. Isli.

Selepas tamat ucapan, Yang Berhormat melancarkan gimik perasmian dengan meletakkan tapak tangan pada telefon pintar tab yang disediakan seterusnya video perasmian ditayangkan.

Tepat jam 11.15 pagi, pembentangan minit mesyuarat agung tahun lepas yang dipengerusikan oleh YDP PIBG. Pengesahan minit mesyuarat , laporan setiausaha dan laporan kewangan turut dibentangkan. Akhir sekali pembubaran AJK PIBG Sesi 2018 / 2019 secara rasmi oleh YDP PIBG En. Tapa bin Jani.  

Bagi menghargai sumbangan AJK PIBG yang lepas, Penyampaian Sijil dan Plak disampaikan oleh Pengetua SMK Lajau Encik  Mohd Jamatin bin Abd Latip,.

Pengetua menjalankan tanggungjawab sebagai pengerusi sementara dan mengetuai pemilihan ahli jawatankuasa PIBG bagi sesi 2019/2021 dengan memilih YDP dan Naib YDP.

Semua ibu bapa yang hadir sebulat suara mengekalkan jawatan YDP sebelum ini iaitu Encik Tapa bin Jani dan NYDP iaitu Puan Sarina bin Shaari.

Pengetua juga menyenaraikan pelantikan dalam kalangan guru iaitu Cik Nur Athirah Binti Abdul Rashid selaku Setiausaha dan Cik Noramira Asyikin binti Arun sebagai Penolong Setiausaha.   

Manakala Cik Fazera Jane binti Rosmin dilantik sebagai Bendahari yang baharu bagi sesi 2019/2021.

Tetamu Jemputan merakam kenangan bersama semua ibu bapa dan guru

Dengan pelantikan Ahli Jawatankuasa PIBG sesi 2019 / 2021 tersebut maka sempurnalah majlis Mesyuarat Agung Tahunan PIBG kali ke-18 tahun 2019 Sekolah Menengah Kebangsan Lajau dan semoga tanggungjawab yang diamanahkan dapat disempurnakan dengan jayanya.

Berita Oleh : SMK Lajau

Loading

image_pdfimage_print