Guru, Obor Hemah Menyinar Pertiwi

Dato Sri Amir menyampaikan sumbangan RM2000 daripada BSN kepada Tokoh Guru 2019, Cikgu Jumat Latip

Labuan – Lebih 1,200 golongan pendidik di Labuan diraikan dalam majlis Sambutan Hari Guru 2019 yang bertemakan “Guru, obor hemah menyinari pertiwi” yang berlangsung di Dewan Serbaguna Perbadanan Labuan, sabtu lalu.

Majlis telah disempurnakan oleh Dato’ Sri Haji Amir Bin Haji Hussien, Pengerusi Perbadanan Labuan.

Dato Sri Amir Hj Hussin berkata dengan tema sambutan hari guru pada tahun ini Guru Obor Hemah Menyinari Pertiwi amat signifikan dalam membina kerangka negara yang bertamadun.

Tambah beliau objektif membangunkan modal insan yang holistik dapat direalisasikan dengan kelangsungan pelan pembangunan pendidikan malaysia 2013-2025.

Beliau berharap dengan pelan pendidikan itu berupaya membina sebuah negara melalui sistem pendidikan berkualiti bertaraf dunia.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Labuan menzahirkan ucapan Terima Kasih Cikgu di atas pengorbanan dan dedikasi yang ditunjukkan dalam mendidik anak bangsa untuk mencapai kejayaan dengan penuh cabaran.

Beliau juga mengucapkan syabas dan tahniah kepada semua guru yang telah berjaya membawa nama Labuan ke peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

“Apa pun kejayaan yang dikecapi oleh guru, sebenarnya hala tuju akhirnya perlu dibalas dengan kemenjadian dan peningkatan kualiti anak-anak murid kita”. Encik Raisin Saidin

Ikrar Hari Guru Oleh Guru-Guru Sekolah Kebangsaan Bebuloh

Mantan Guru Besar SK Pantai, Cikgu Jumat Latip telah dipilih sebagai penerima Anugerah Tokoh Guru Peringkat WP Labuan Tahun 2019.

Majlis diserikan lagi dengan persembahan koir hari guru oleh SK Pantai yang sungguh menarik perhatian ramai, selain anugerah anak guru cemerlang, deklamasi puisi, gimik dan multimedia hari guru 2019.

Jabatan Pendidikan menzahirkan setinggi penghargaan terima kasih kepada Bank Simpanan Nasional dan Bank Islam di atas sumbangan yang cukup bermakna kepada tokoh guru dan guru inovatif 2019.

Turut hadir dalam majlis tersebut Tuan Haji Zaidi Yazid Pengarah Bahagian Sumber Teknologi Pendidikan, Kementerian Pendidikan Malaysia, Ketua-Ketua Sektor, para Pengetua, Guru Besar, PIBG, PIBK, agensi kerajaan dan agensi swasta, Pegawai Bank Simpanan Nasional (BSN) dan Bank Islam.

Setinggi penghargaaan dan terima kasih yang tidak terhingga kepada Persatuan Pesara Guru Labuan yang turut hadir memeriahkan majlis Sambutan Hari Guru 2019.

Encik Jumat Latip bersama Persatuan Pesara Guru Labuan
Guru-guru ceria menunjukkan kreativiti dengan menzahirkan Selamat Hari Guru dengan menggunakan telefon bimbit
Warga SK Pantai Johan penampilan Hari Guru 2019 bersama tokoh guru 2019
Encik Raisin Saidin menyampaikan Anugerah Anak Guru Cemerlang kepada anak beliau sendiri
Gambar kenangan Guru Besar bersama Dato’ Sri Haji Amir

Loading

image_pdfimage_print