SMK Labuan Johan Pertandingan Pengisahan Kenegaraan Peringkat WP Labuan 2019

Kumpulan Sinaran Maida SMK Labuan : Mohamad Azuan, Elly Nazirah dan Mohamad Syazwan Firdaus muncul juara Pertandingan Pengisahan Kenegaraan 2019

Labuan, 21 Ogos – Lima orang pelajar Tingkatan Enam SMK Labuan yang menamakan kumpulan mereka sebagai Kumpulan Pengisahan Sinaran Maida telah berjaya menjuarai Pertandingan Pengisahan Kenegaraan 2019 Peringkat WP Labuan pada 17 Ogos 2019 di Anjung Budaya Layang-Layangan.

Pertandingan Pengisahan Kenegaraan ini terbuka kepada peserta-peserta berumur 18 tahun ke atas.

Sinaran Maida terdiri daripada tiga orang pelakon iaitu Mohamad Azuan bin Isack (6 Atas), Mohamad Syazwan Firdaus bin Mohd Sufry (6 Rendah) dan Elly Nazirah binti Sufri (6 Rendah).

Mereka dibantu oleh 2 orang krew iaitu Aleeya Nazurin binti Dzulhaide dan Nurul Ateyrah binti Yusaili, kedua-duanya pelajar 6 Rendah.

Sinaran Maida yang telah berjaya merangkul hadiah RM3000 berserta trofi dan sijil, menewaskan saingan kumpulan Pearl Revolution di tempat kedua dan Team Pisangs di tempat ketiga.

Majlis penyampaian hadiah disempurnakan oleh YBhg Dato’ Sri Haji Amir bin Hussien, Pengerusi Perbadanan Labuan.

Dalam ucapan perasmiannya, Dato’ Sri Hj Amir berkata, di sebalik kenikmatan yang dirasai sebagai rakyat yang bernaung di bawah Negara yang bebas, sudah pasti terdapat tokoh-tokoh yang berjuang di sebaliknya bagi mendapatkan kemerdekaan.

” Sentiasa menghargai dan mengingati perjuangan tokoh-tokoh negara ini adalah salah satu cara bagaimana kita menyuburkan semangat patriotism dan cinta kepada negara dalam kalangan warganegara Malaysia.” Dato’ Sri Hj Amir

Sinaran Maida akan mewakili WP Labuan dalam Pertandingan Pengisahan Kenegaraan Peringkat Kebangsaan yang akan diadakan di Terengganu pada 27-28 September 2019.

Berita Oleh : SMK Labuan

Loading

image_pdfimage_print