Perpaduan, Kebersamaan dan Keharmonian Tema SMK MUTIARA Sertai Pelancaran Kempen Kibar Bendera Wilayah Persekutuan 2020

Encik Mohd Nizam memberi sokongan kepada kontinjen SMK Mutiara

Labuan, 19 Januari 2020 – Seramai 20 murid SMK Mutiara telah menyertai pertandingan sepanduk dan perbarisan sempena pelancaran kempen kibar bendera W. Persekutuan bagi tahun 2020.

Pelancaran kempen telah disempurnakan oleh Datuk Seri Amir Hussein, Pengerusi Perbadanan Labuan bertempat di Dataran Labuan seawal jam 7.00 pagi.

Kontinjen SMK Mutiara disertai oleh 20 murid-murid Tingkatan 4 dan 5 dan diiringi oleh 3 guru. Menurut ketua kontinjen Puan Teo Geok Lin, penyertaan sekolah dalam kempen ini adalah untuk menimbulkan kesedaran dan rasa cinta kepada Wilayah yang kita sayangi ini dalam kalangan generasi muda.

“Melalui aktiviti sebegini murid-murid berpeluang menghayati dan menikmati rasa kepunyaan dan kebersamaan dalam satu Wilayah yang Merdeka.” Puan Teo Geok Lin.

Riang dan Ceria Kontinjen SMK Mutiara sempena Pelancaran Kibar Bendera Wilayah Persekutuan 2020

SMK Mutiara telah mempertaruhkan dua buah sepanduk bertemakan SAYANGI WILAYAH KU dalam pertandingan ini. Menurut guru pembimbing, Cikgu Senawing Subu, sepanduk-sepanduk ini telah diilhamkan dan dihasilkan sepenuhnya oleh murid-murid SMK Mutiara.

“Perpaduan, kebersamaan dan keharmonian menjadi tema dalam penghasilan sepanduk” ujarnya lagi.

Pengetua SMK Mutiara, Encik Mohd Nizam bin Yasim menyifatkan penyertaan kontingen dari SMK Mutiara sebagai menifestasi kebersamaan warga sekolah dalam acara-acara peringkat Negeri di Labuan.

Beliau turut memuji sikap dan semangat yang bersungguh-sungguh warga SMK Mutiara dalam menjayakan sesuatu aktiviti ke arah Kemenjadian Murid sekaligus menjayakan slogan sekolah 2020 MENGGALAS AMANAH MEMIKUL TANGGUNGJAWAB: MUTIARA BERSINAR.

Berita Oleh : SMK Mutiara

Loading

image_pdfimage_print