SK Sungai Lada & SM Sains Labuan Rangkul Johan Bola Jaring MSSWPL Tahun 2020

Perlawanan Akhir antara SMS Labuan dan SSN Mutiara bagi Kategori 18 Tahun

Labuan, 27 Feb 2020 – Sekolah Kebangsaan Sungai Lada dan Sekolah Menengah Sains Labuan merangkul gelaran Johan dalam Kejohanan Bola Jaring, Majlis Sukan Sekolah-sekolah Wilayah Persekutuan Labuan (MSSWPL) tahun 2020.

Pertandingan akhir telah diadakan pada 12 Februari 2020 bagi kategori sekolah rendah dan 27 Februari 2020 bagi kategori sekolah menengah.

Sekolah Kebangsaan Bukit Kalam dan Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Perumahan Bedaun telah diberi mandat untuk menjadi pengelola bagi kejohanan kali ini.

Kejohanan Bola Jaring MSSWPL yang berlangsung selama dua minggu telah berlangsung pada 10 Februari hingga 12 Februari 2020 bagi ketegori sekolah rendah.

Manakala pada 24 Februari hingga 27 Februari 2020 bagi kategori sekolah menengah yang telah menyaksikan persaingan sengit antara semua kontinjen sekolah di W.P.Labuan.

Perlawanan Akhir antara SMS Labuan dan SSN Mutiara bagi Kategori 15 Tahun

Majlis penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh Encik Abdul Rahman bin Ahmad, Timbalan Pengarah Sektor Pembangunan Murid. Turuh hadir Encik Asbola @ Hasbollah bin Amit, Penolong Pengarah Sektor Pembangunan Murid, Encik Ag. Rozlan bin Manan, Pengetua SMK Taman Perumahan Bedaun dan Encik Rosli Mohd Ali, Guru Besar SK Bukit Kalam.

SK Sungai Lada telah merangkul johan sekolah rendah diikuti oleh SK Lubok Temiang sebagai naib johan dan tempat ketiga bersama SK Pekan 1 dan SK Bukit Kalam.

Kategori Bawah 15 Tahun, SMS Labuan muncul johan diikuti oleh SSN Mutiara sebagai naib johan dan tempat ketiga bersama SMK Rancha-rancha dan SM St Anne.

SMS Labuan juga dinobatkan sebagai johan Kategori Bawah 18 Tahun diikuti oleh SSN Mutiara sebagai Naib Johan dan tempat ketiga bersama SMK Labuan dan SM St Anne.

Johan, Naib Johan dan Ketiga Bersama bagi kategori Sekolah Rendah (SK Sungai Lada, SK Lubok Temiang dan SK Pekan 1 serta SK Bukit Kalam)

Pemain terbaik kategori sekolah rendah diungguli oleh, Nor Sorfina Safwah, SK Sungai Lada sebagai pemain tengah terbaik, Claire Ivony Jimeno juga dari SK Sungai Lada dipilih sebagai penjaring terbaik. Adik Claire Ivory Jimeno telah merangkul dua kategori iaitu pemain pertahanan terbaik dan pemain terbaik.

Kategori 15 Tahun Sekolah Menengah, Pemain Pertahanan Terbaik dimenangi oleh Fadilah Mansur dari SMS Labuan, Pemain Penjaring Terbaik Safinah Saflee dari SMS Labuan dan Farah Ain juga dari SMS Labuan merangkul dua kategori iaitu Pemain Tengah Terbaik dan Pemain Terbaik.

Manakala Kategori 18 Tahun Sekolah Menengah pula, Honesty Evia Harnot dari SMS Labuan merangkul Pemain Tengah Terbaik, diikuti Zezybell dari SSN Mutiara sebagai Pemain Pertahanan Terbaik. Nursyafiah Salleh dan Jocelyn Debra Jilinus dari SMS Labuan masing-masing merangkul Pemain Penjaring Terbaik dan Pemain Terbaik untuk kejohanan kali ini.

Berita Oleh : SMK Taman Perumahan Bedaun

Johan, Naib Johan dan Ketiga Bersama bagi kategori 15 tahun sekolah menengah (SMS Labuan, SSN Mutiara dan SMK Rancha-rancha serta SM St Anne)
Johan, Naib Johan dan Ketiga Bersama bagi kategori 18 tahun sekolah menengah (SMS Labuan, SSN Mutiara dan SMK Labuan serta SM St Anne).

Loading

image_pdfimage_print