“Jadilah seperti benih yang baik”
MAJLIS ANUGERAH APC 2019 JABATAN PENDIDIKAN WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN.

Antara penerima APC 2019. Dari kiri, Encik Abdul Rahman, Encik Yahya, Puan Mahani, Encik Rosli dan Ustaz Farihi

Labuan, 17 Ogos – “Jadilah seperti benih yang baik, kalau di campak ke darat menjadi gunung dan jika dicampak ke laut menjadi pulau”. Encik Raisin bin Saidin, Timbalan Pengarah Kanan, Sektor Perancangan dan Pengoperasian Pendidikan, Bahagian Pengurusan Sekolah Harian, Kementerian Pendidikan Malaysia.

Encik Raisin Saidin ketika berucap merasmikan Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) 2019, Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Labuan, sabtu lalu.

Beliau berkata pegawai yang cemerlang akan sentiasa berusaha mencari inisiatif untuk menambah baik proses kerja yang bukan hanya berjaya mencapai Petunjuk Prestasi Utama(KPI), malah melangkaui ekspektasi pemegang taruh iaitu murid dan juga masyarakat setempat.

“Bagi saya penerima Anugerah Khidmat Cemerlang ini merupakan antara tangan yang berjaya membentuk keperibadian murid sehingga menjadi insan berguna kepada agama, bangsa dan negara.”

Encik Raisin Saidin

Sementara itu, Pengarah Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Labuan, Puan Khaziyati binti Osman mengucapkan syabas dan tahniah kepada penerima anugerah APC 2019.

Beliau berkata kecemerlangan yang telah ditunjukkan pada tahun 2019 perlu dipertingkatkan dengan nilai tambah dan “WOW Factor”. Puan Khaziyati menekankan tentang 8 prinsip kerja Pengarah yang diakronimkan sebagai OBEDIENT untuk diserapkan dalam karakter kerja buat warga pendidikan di Labuan.

OBEDIENT membawa maksud Outcome based, Believe, Efficient, Data Driven, Innovative and Creative, Effective, Now, Thinker.

Seramai 120 orang warga Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Labuan dan 7 orang dari Kolej Vokasional W.P Labuan menerima APC 2019 yang berlangsung di salah sebuah hotel di Labuan.

Encik Raisin Saidin menyampaikan sijil APC kepada Ustaz Azwan (SK Sungai Bedaun) sambil diperhatikan oleh Puan Khaziyati (kanan), Tuan Haji Abdul Rahman (kiri) dan Puan Cornelea (2 kanan)

Foto Oleh : Mohd Firlii Firzuan Lee

Loading

image_pdfimage_print