Mesyuarat Agung PIBG SMK Taman Perumahan Bedaun Kali Ke-22 berjalan lancar

Pengetua (Tengah Barisan Hadapan) Bersama AJK PIBG Tahun 2022 SMK Taman Perumahan Bedaun

Labuan, 20 Jun – SMK Taman Perumahan Bedaun telah mengadakan Mesyuarat Agung PIBG tahun 2022 pada sabtu lalu ( 18 Jun ).

Mesyuarat yang dijalankan bermula jam 8.30 pagi hingga 12.30 tengah hari itu turut dihadiri oleh Pegawai Angkat Sekolah, Encik Mohd Nazri bin Mustapa, pegawai JPWPL, ibu bapa, guru-guru dan staf sekolah.

Mesyuarat ini dipengerusikan oleh YDP PIBG SMK TPB iaitu En. Peter Wong. Seramai 100 orang ibu bapa dan 34 orang guru-guru termasuk staf SMK TPB telah menghadiri mesyuarat ini.

Pengetua SMK TPB, Puan Norazita Mohd Nor @ Shamsuri dalam ucapannya berkata reputasi sekolah daripada tahun 2021 ke tahun 2022 masih menunjukkan prestasi yang baik dari aspek kurikulum dan kokurikulum.

YDP PIBG, Encik Peter Wong pula berkata mesyuarat agung PIBG merupakan platform terbaik untuk semua ibu bapa bertemu muka dan berkongsi idea untuk meningkatkan kecemerlangan sekolah dalam bidang akademik, kokurikulum dan sahsiah murid.

Setiausaha PIBG, Encik Abdul Kadir Bin Ali telah membentangkan aktiviti-aktiviti yang telah dijalankan sepanjang tahun 2021. Bendahari PIBG, Puan Yvonne Simpanan telah membentangkan laporan prestasi kewangan PIBG bagi
tahun 2021.

YDP PIBG, Encik Peter Wong telah mengesahkan Pembubaran AJK PIBG tahun 2021 dan Pengetua SMK TPB, Puan Norazita Mohd Nor @ Shamsuri telah menjadi pengerusi sementara semasa pelantikan AJK PIBG tahun 2022 dijalankan.

Terima kasih atas sumbangan YDP PIBG 2021, Encik Peter Wong (kiri)
Pengetua dan Encik Nazri bersama AJK PIBG Tahun 2021 SMK Taman Perumahan Bedaun

Pembentukan PIBG sesi 2022/2023 telah dijalankan dengan lancarnya dengan cadangan serta sokongan pemilihan AJK baharu daripada ibu bapa dan guru-guru yang hadir dalam majlis ini.  

AJK baharu terbentuk diketuai oleh Encik Haider Hussein bin Mohammad Rashid yang telah terpilih sebagai YDP baharu mengetuai AJK PIBG bagi sesi 2022/2023.

 AJK PIBG lain yang telah dilantik terdiri daripada timbalan YDP PIBG, Encik Rosley bin Dahlan,  Setiausaha PIBG Puan Viviana Ayu Saidin, Timbalan Setiausaha, Cik Syazwani binti Patik dan Bendahari PIBG, Puan Yvonne Simpanan. AJK ibu bapa terdiri daripada Encik Arisin bin Ariffin, Encik Rerry Indra bin Lanrang, Puan Noryati binti Naim, Puan Jerina Sapina, Puan Nur Hazimah Sulaiman, Puan Sarifah binti Miga dan En. Zoufily bin Ahmad.

AJK guru dilantik oleh pihak sekolah SMK TPB iaitu Puan Melisa @ Abby Jemut, Encik Muhammad Ali bin Tai
dan Cik Mastura bin Nurillah.

Encik Haider Hussien berharap jalinan baik antara guru-guru dan ibu bapa terus terjalin dan beliau menyeru ibu bapa agar terus memberikan komitmen serta kerjasama dalam program-program yang dijalankan oleh PIBG di masa-masa akan datang.

125 cabutan bertuah dimenangi oleh guru-guru, staf, dan ibu bapa yang hadir dan disampaikan oleh Encik Peter dan Puan Norazita Mohd Nor @ Shamsuri, pengetua SMK Taman Perumahan Bedaun.

Berita Oleh : Cikgu Viviana Ayu Saidin, SMK Taman Perumahan Bedaun

Loading

image_pdfimage_print