Guru-guru dan AKP SMK Labuan ikuti Bengkel myPortfolio

Labuan, 31 Okt : Seramai 135 guru dan AKP SMK Labuan telah hadir mengikuti bengkel penyediaan dan pengemaskinian Myportfolio yang telah diadakan pada Sabtu lalu di Dewan Mutiara sekolah berkenaan.

Bengkel yang dibuat secara ‘hands on’ telah dikendalikan oleh Puan Fauziah Ahmad, Puan Ajiejah Lajim dan Puan Norazimah binti Yaacob daripada Jabatan Pendidikan W.P Labuan.

Menurut penyelaras bengkel, Puan Jamaliah Razali berkata bengkel ini bertujuan untuk membuka peluang kepada semua guru dan AKP melengkapkan myPortfolio masing-masing terutamanya dalam membuat pengemaskinian mengikut format terkini.

Salah seorang guru, Cikgu Syafiq Rohim berkata bengkel ini sangat bermanfaat kepada semua guru dalam memahami keperluan perkhidmatan secara lebih terperinci.

“Sebagai guru baharu, saya berasa bertuah kerana telah dibimbing secara bersemuka dan ‘hands on’ oleh pegawai-pegawai JPN” tambah beliau lagi.

Turut hadir dalam bengkel tersebut ialah Penolong-penolong Kanan sekolah iaitu Encik Kitli Beka, Encik Cheah Teong Aik dan Encik Saminan Sabtu.

Berita Oleh : SMK Labuan

Loading

image_pdfimage_print