2 Guru SMK Labuan Terima Surat Kenaikan Pangkat

Dari kiri Puan Teo Boon Leng, Tuan Haji Mohd Nizam, Encik Yusup Haji Mohamad, Puan Rosnani Amat

Labuan, 2 Oktober – Seramai 121 guru seluruh Labuan telah menerima surat kenaikan pangkat masing-masing di dalam satu majlis yang diadakan di Bilik Seminar Raflesia, Ujana Kewangan pada Jumaat lalu.

Majlis kelolaan Sektor Sumber Manusia (SSM), Jabatan Pendidikan W.P Labuan
diadakan bagi merai dan mengiktiraf kenaikan pangkat seramai 121 guru secara Time Based Berasaskan Kecemerlangan (TBBK).

Menurut pengetua SMK Labuan, Tuan Haji Mohd Nizam bin Yasim, seramai 2 guru SMK Labuan telah menerima kenaikan pangkat dari Gred DG44 ke DG48.

Guru yang terlibat ialah seorang guru aliran perdana, Puan Teo Boon Leng dan seorang guru Pusat Tingkatan Enam, Puan Rosnani binti Amat.

“Saya mengucapkan tahniah kepada semua penerima dan berharap pengiktirafan kerajaan ini dapat meningkatkan motivasi diri dan kualiti kerja ke peringkat yang lebih tinggi” katanya lagi.

Majlis telah dirasmikan oleh Pengarah Pendidikan W.P Labuan, Encik Yusup bin Haji Mohamad.

Beliau menyeru agar semua penjawat sebagai peneraju visi dan misi negara menerapkan konsep kerja sebagai satu amanah untuk meraih keredaan Allah.

“Kenaikan pangkat juga adalah menifestasi penghargaan kerajaan atas sumbangan dan komitmen guru dan saya menyeru agar kita semua mengamalkan budaya kecemerlangan dalam perkhidmatan awam” tambah beliau lagi.

Surat-surat kenaikan pangkat kepada semua penerima telah disampaikan Encik Yusup Mohamad.

Turut hadir dalam majlis tersebut ialah Timbalan Pengarah Sektor Pengurusan Sekolah, Tuan Haji Sawal bin Salleh, Timbalan Pengarah Sektor Perancangan, Puan Noraini binti Sabudin dan Ketua Penolong Pengarah, Sektor Sumber Manusia, Encik Khairul Hafiz bin Juni.

Berita Oleh : SMK Labuan

Loading

image_pdfimage_print