Murid SJK(C) Chi Wen, Tempat Ketiga Pertandingan Bicara Tunas Bahasa Melayu, Peringkat Kebangsaan

Adik Mac Frederon menerima hadiah daripada Datin Paduka Seri Rosmah Mansor

Labuan 24 Okt : Adik Mac Frederon Feridlee dari SJK(C) Chi Wen sekali lagi mengharumkan nama sekolah dan Labuan dalam Pertandingan Bicara Tunas Bahasa Melayu, Orator Milenia Peringkat Kebangsaan 2017 di Universiti Putra Malaysia, Serdang, Selangor pada 22-24 Oktober 2017.

Murid Tahun Lima ini, 11, meraih tempat ke-3 daripada 28 peserta dari sepuluh negeri yang bertanding dan berjaya membawa pulang plak serta wang tunai berjumlah RM300.

Sebelum ini, Mac Frederon telah mendapat naib johan Pertandingan Pidato Karnival Perpaduan Sekolah-sekolah Kluster Kecemerlangan Peringkat Kebangsaan pada 10 hingga 12 Oktober di Kundasang dan menyertai Pertandingan Syarahan Bahasa Malaysia Piala Perpaduan Perdana Menteri Peringkat Kebangsaan pada 5 hingga 7 Oktober di Likas.

Guru pengiring Cikgu Mohd. Farik Madun, mengucapkan sekalung tahniah kepada Mac Frederon yang sentiasa gigih berlatih meskipun menghadapi cabaran untuk menyertai tiga pertandingan yang berbeza pada bulan yang sama.

Namun, segala penat lelah terbayar dengan memori manis yang tercipta di bumi Kundasang dengan meraih naib johan dan tempat ketiga di UPM Serdang dalam tempoh masa kurang dua minggu.

Cikgu Farik bersama Mac Frederon

Majlis penutupan diadakan pada 23 Otober, malam bertempat di Seri Perdana, Kediaman Rasmi YAB Perdana Menteri Malaysia dan dirasmikan oleh YABhg. Datin Paduka Seri Rosmah Mansor,  Penaung Yayasan Minda.

Sumber Berita : Cikgu Mohd Farik Madun

image_pdfimage_print

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.