SMK Labuan Johan Karnival Kadet JPJ Peringkat WP Labuan 2019

Datuk Rozman (berdiri 6 dari kanan ) dan tetamu yang hadir bersama pasukan Kadet JPJ SMK Labuan

Labuan, 28 Ogos – Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dengan kerjasama Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Labuan dan Jabatan Muzium Chimney telah menganjurkan Program Karnival Kadet JPJ Peringkat Wilayah Persekutuan Labuan 2019, bertempat di Muzium Chimney pada 23 Ogos yang lalu.

SMK Labuan dinobatkan sebagai Johan Keseluruhan Karnival Kadet JPJ Labuan 2019 dengan mengungguli 4 aktiviti daripada 6 aktiviti yang dipertandingkan. SMK Labuan telah memenangi aktiviti simpulan dan ikatan, Puzzle dan susunan silang kata, melukis secara berkumpulan dan aktiviti membuat monumen dari barang hanyut.

SMK Pantai pula memenangi aktviti tali terpanjang, manakala SMK Mutiara unggul dalam aktviti masakan ikhtiar hidup.

Matlamat utama program ini diadakan adalah untuk memupuk semangat bersatu padu dalam satu kumpulan kadet JPJ dan melahirkan kadet JPJ yang berdisiplin, berdedikasi, berketrampilan serta mampu menjadi pemimpin yang berkaliber.

SMK Labuan yang diwakili oleh 20 orang pelajar Kadet JPJ sekolah telah diiringi oleh Encik Nazrin Ismail, Puan Noraslindah Hassan dan Puan Emma Fadzilah Adis.

Majlis perasmian penutupan karnival ini telah disempurnakan oleh YB Datuk Rozman bin Datuk Haji Isli, Ahli Parlimen Labuan.

Turut hadir Encik Mohammad Afdhal Mohd Ruslan, Pengarah JPJ Labuan, Encik Nazli Ho Abdullah, Pemangku Pengarah Muzium Labuan dan Encik Aminuddin Abdul Malek, Pegawai Jabatan Pendidikan WP Labuan.

Berita Oleh : SMK Labuan

Berdiri dari kiri – Ustazah Emma Fadzilah Adis dan Cikgu Noraslindah Hassan bersama pasukan Kadet JPJ SMK Labuan

Loading

image_pdfimage_print