Rumah Ventus Sebagai Juara Baharu Kejohanan Merentas Desa SMK Pantai

Puan Norazita bersama guru-guru dan murid-murid SMK Pantai IBWS

Labuan, 17 Januari 2020 – Rumah Sukan Ventus  muncul sebagai juara baharu mengungguli Kejohanan Merentas Desa Peringkat SMK Pantai IBWS  yang telah diadakan pada 17 Januari 2020 (Jumaat).

Seramai 986 orang  murid Tingkatan 1 hingga Tingkatan 5, telah menyertai kejohanan kali ke 19 ini dengan jarak larian sejauh 6 km yang dibahagikan kepada 6 kategori iaitu L13, P13, L15, P15, L18 & P18

Para peserta telah berlari sejauh 6 km bermula dari Taman Pantai (berlari mengikut trek yang telah disediakan) merentasi Jalan Batu Arang dan Jalan Pohon Batu serta berakhir di dewan SMK Pantai IB Word School.  Dengan jarak larian sejauh 6 km tidak mematahkan semangat para pelajar SMK Pantai IBWS untuk turut serta dalam pertandingan merentas desa pada kali ini.

Pada pukul 7.00 pagi, para peserta mengikut kategori telah dilepaskan dengan jayanya oleh Pengetua Puan Norazita binti Md. Nor @ Shamsuri. Kejohanan ini mendapat kerjasama yang erat daripada pasukan Polis Trafik Labuan dan anggota polis dari Balai Polis Lubuk Temiang serta  4 orang anggota dari APM untuk  bantuan kecemasan dan keselamatan sepanjang kejohanan berlangsung.

Peserta bersemangat dalam larian merentas desa SMK Pantai 2020

Kejohanan ini diungguli Alexander Boyd Oliver johan kategori L13, dari rumah sukan Ignus, johan kategori L15 ialah Mohd Nor Azam Bin Herifian dari rumah Sukan Terra dan Aiman Nazwan Aqra Bin Ahman johan kategori L18 dari rumah sukan Ignus.

Manakala johan perempuan P13 ialah Siti Nurrifqah bt Ritahuddeen rumah sukan Terra, juara kategori P15 Nurazirah Bt Johari dari rumah sukan Aqua, dan Nur Faraheen Erwiefa Bt Mohd Farid Afie juara kategori P18 dari sumah Sukan Ventus

Hadiah-hadiah berupa medal disampaikan oleh Pengetua SMK Pantai IBWS.

“Sepakat membawa berkat”

Berita ditulis Oleh        : Puan Irma Susila Ngopil Berita disunting Oleh  : Puan Norazita Md Nor

Puan Norazita bersama guru-guru dan peserta yang mendapat johan setiap kategori
Siti Nurrifqah Ritahuddeen Juara kategori P13 menerima medal dan hadiah daripada pengetua.

Loading

image_pdfimage_print